Wednesday, July 9, 2008

THE HAND YOU'RE DEALT OR HOW YOU PLAY YOUR CARDS?

Being a Black man in America is a struggle. Black men are more likely to die before they reach the age twenty-one. They have more of a chance of being incarcerated. They are also less likely to receive an education past high school level. A lot of Blacks are born into poverty, drugs, and single parent households. Many people say that the direct cause of the problem is rascism.

But how is it that some Black men can escape being victimized while others fail to get rescued?

There are plenty of Black men who are successful and does not fit into the stereotypes. For some reason DO RIGHT BLACK MEN, WITH DO RIGHT ATTITUDES go unnoticed.

One must wonder who taught these brothers that in order to survive in America, they must be a Jack of all Trades!

1 comment:

  1. I FEEL THAT A LOT OF BLACK MEN TRY AND USE RACISIM AS THIER CRUTCH OR HOW THEY HAD A HARD LIFE WHEN THEY WERE YOUNGER... I FEEL LIKE THIS YOU HAVE PLENTY OF BLACK MEN THAT ARE GREAT FATHER FIGURES, HUSBANDS, SOULDMATES, AND UNDERSTAND WOMEN... THEN THERE ARE THOSE THAT WANT TO BE TUFF ALL DAY EVERYDAY THAT IS WHY OUR BLACK MEN DON'T MAKE IT TO A CERTAIN AGE IN LIFE BECAUSE THEY ALL WANT TO BE TUFF AND I SAY PUT THE TUFF GUY ROLL ASIDE AND FOCUS ON THE MOMRE IMPORTANT THINGS IN LIFE.. I ALSO FEEL THAT WE DO HAVE A LOT OF GOOD BLACK MEN OUT THERE AND THEY SOMETIMES GET PUNISHED FOR WHAT OTHER BLACK MEN DO AND I DON'T THINK IT'S COOL SOCIETY MAKES THINGS MESSED UP AND I REALLY THINK NOW ADAYS PEOPLE NEED TO STOP LISTENING TO SOCIETY AND DO WHAT THEY FEEL IS RIGHT.... IT'S NEVER TO LATE TO GO BACK TO SCHOOL IT'S NEVER TO LATE TO LAND YOUR DREAM JOB... IT'S LIKE GUYS HAVE THIS IMAGE THEY THEY HAVE TO LIVE UP TO AND THIS WHOLE MALE EGO THING AND I BELIEVE THEY SHOULD PUT IT ASIDE AND GET THIER LIVES TOGETHER THEN YOUR EGO CAN REALLY BE BIG BECAUSE YOU CAN SAY LOOK AT WHERE I CAME FROM AND LOOK AT WERE I AM NOW... PEOPLE NEED TO START SETTING EXAMPLES FOR OUR CHILDREN GROWING UP TODAY BECAUSE IT IS GETTING TUFFER OUT THERE.

    ReplyDelete